Úvod Média Tiskové zprávy Dny otevřených dveří na ÚV a ČOV

Dny otevřených dveří na ÚV a ČOV

Dny otevřených dveří na vodárenských zařízeních

25. únor 2020

Zajímá vás, jakým způsobem vodohospodáři upravují a čistí vodu, než se dostane do vašich domovů?

Rádi byste nahlédli do tajů úpravny pitných vod nebo čistíren odpadních vod? Nyní máte jedinečnou možnost. Při příležitosti Světového dne vody, pořádá společnost 1. SčV, a. s., tradičně dny otevřených dveří v různých vodárenských zařízeních. Navštívit můžete úpravnu pitné vody Hvězdička nebo čistírny odpadních vod v Příbrami, Sedlčanech, Čelákovicích a v Českém Brodě. Prohlídky vodárenských zařízení mají stále větší ohlas. Oblíbily si je především školy, které je využívají jako doplněk k výuce. Návštěvníci se mohou seznámit jak s technologií úpravy pitné vody, tak i s čištěním odpadních vod, které nemalou měrou přispívá k ochraně životního prostředí a k zlepšování kvality povrchových vod. Vodohospodáři organizují podobné dny otevřených dveří již několik let, a to ve spolupráci s místními samosprávami ve městech, kde se dotyčný provoz nachází.

ČOV Sedlčany a ČOV Český Brod mohou občané navštívit ve středu 18. března. V pátek 20. března se otevřou brány na ÚV Hvězdička v Příbrami a 24. března na ČOV Příbrami. O den později, 25. března mohou zájemci navštívit ČOV Čelákovice.  Během prohlídek poskytnou návštěvníkům odborní pracovníci základní informace k technologiím, které daný provoz využívá. Exkurze začínají vždy v devět, deset, jedenáct a třináct hodin.

Větší skupiny nebo školní prohlídky je nutné předem ohlásit na telefonní lince 318 494 203.