Úvod Média Tiskové zprávy 1. SčV nabízejí platbu za vodné a stočné přímo z domova

1. SčV nabízejí platbu za vodné a stočné přímo z domova

PVK nabízejí platbu za vodné a stočné přímo z domova

9. únor 2016

Platbu za vodné a stočné pohodlně z domova umožňuje od začátku letošního roku svým zákazníkům z řad fyzických osob, kteří si nechávají zasílat faktury elektronicky, společnost 1. SčV, a.s.

„Zaplatit fakturu on-line je možné pomocí platební karty VISA a MasterCard nebo přes platební tlačítko, což je odkaz do internetového bankovnictví s předvyplněným příkazem,“ vysvětlila tisková mluvčí společnosti Kristina Blazsczyková. „Registrace zasílání faktury e-mailem je podmínkou pro tuto službu,“ dodal. Službu 1.SčV nabízejí zatím jen zákazníkům - fyzickým osobám.

Smluvní zákazníci si u platebního tlačítka vyberou svoji banku, u které mají internetové bankovnictví. V současnosti jsou do toho projektu zapojené tyto peněžní ústavy: Česká spořitelna, Komerční banka, Raiffeisen Bank, mBank, ČSOB a Era.

Platbu z domova nabízí od 1. ledna všechny vodárenské společnosti skupiny Veolia v České republice. Pilotní projekt odstartoval v prosinci loňského roku v Moravské vodárenské.

Omezení používání pitné vody

Město Říčany, obce Babice, Březí, Křenice, Strašín, Pacov, Nupaky, Herink, Dobřejovice, KSF Jažlovice, osada Pořešice