Úvod Média Tiskové zprávy Změny při podání žádosti o vyjádření

Změny při podání žádosti o vyjádření

7. prosinec 2020

S platností od 7.12.2020 neumožňuje 1. SčV, a.s. podání žádostí o vyjádření prostřednictvím aplikace UtilityReport.

Společnost 1. SčV, a.s. chce neustále zlepšovat své služby, a proto v současné době vytváří pro žadatele o poskytnutí vyjádření webový portál, který umožní pomocí elektronického formuláře zadávat žádosti o vyjádření a výrazně tak zvýší efektivitu vyřízení žádostí pomocí automatizace.

Z důvodu postupného přechodu systému vyjadřování do zmíněné webové aplikace, která není kompatibilní se službou UtilityReport, upozorňujeme, že od 7.12.2020 neumožňuje naše společnost podání žádostí o vyjádření prostřednictvím aplikace UtilityReport.

Podat žádost o vyjádření lze v tuto chvíli jen tímto způsobem:

• V případě žádostí o vyjádření k existenci vodohospodářského zařízení a žádostí o zaslání digitální podoby vodohospodářského zařízení:

Vyplněním online formuláře žádosti, který je k dispozici na webových stránkách společnosti v sekci Služby https://www.1scv.cz/sluzby/automaticke-vyjadrovani-k-existenci-siti/. Pro odeslání žádosti postačí čtyři jednoduché kroky (vyplnění formuláře žádosti, vymezení zájmového území v mapě, potvrzení a zaslání). Na základě odeslání žádosti obdrží žadatel na svůj e-mail automaticky zpracované vyjádření či DGN data vodohospodářského zařízení v provozování či servisování společnosti 1. SčV, a. s.

Takto poskytnuté vyjádření může žadatel využít jako podklad pro zpracování projektové dokumentace a nebo jako doklad pro příslušné úřady o tom, že se v daném zájmovém území vodohospodářská zařízení v provozování či servisování společnosti 1. SčV, a. s. nenacházejí.

Upozorňujeme však, že toto vyjádření o existenci vodohospodářského zařízení nenahrazuje vyjádření k možnosti napojení dané akce na vodohospodářské sítě ve správě 1. SčV, a.s. Rovněž nenahrazuje vyjádření k projektové dokumentaci pro vydání příslušného rozhodnutí ani souhlas se stavbou. Pro uvedené je nutné podat klasickou žádost o vyjádření na info@1scv.cz (viz níže).

• V případě všech ostatních žádostí o vyjádření:

Vyplněním „žádosti o vyjádření“,  která je ke stažení ve wordovském souboru na webových stránkách společnosti v sekci Služby/Vyjádření k projektu stavby https://www.1scv.cz/sluzby/vyjadreni-k-projektu-stavby/. Vyplněnou žádost s případnými přílohami následně zašlete:

• elektronicky na emailovou adresu: info@1scv.cz
  • poštou na adresu: 1.SčV, a.s., Novohospodská 93, 261 01 Příbram