Úvod Média Tiskové zprávy

Odstávka pitné vody v Příbrami

26. září 2016

Odstávka proběhne ve dnech 4. a 5. října 2016 a bez dodávky pitné vody se ocitne přibližně 2 000 obyvatel.

Nezbytná výměna nefunkčních úsekových šoupat na hlavním zásobním vodovodním řadu z úpravny vody Kozičín a ovládacích šoupat v armaturní komoře dvoukomorového vodojemu Březové Hory  si vyžádá dvoudenní přerušení dodávek pitné vody v částech Příbrami III, IV, VI a Podlesí včetně průmyslové zóny. Odstávka proběhne
V souvislosti s odstávkou může zároveň dojít k přechodnému snížení tlaku dodávané vody v části Příbrami VI.

„ Jedná se o nezbytnou výměnu sekčních šoupat na hlavním zásobním vodovodním řadu, kde v současné době nelze odstavit menší oblast. Právě výměna těchto zastaralých a nefunkčních šoupat zaručí do budoucna snazší a rychlejší ovládání vodovodní sítě a komor vodojemu, a v případě budoucích poruch umožní odstavení pouze dotčených částí“ uvedla Kristina Blaszczyková, tisková mluvčí 1. SčV, a.s.

Odběratelé jsou o přerušení dodávek pitné vody informováni oznámením do schránek, prostřednictvím webových stránek a v případě, že jsou registrováni v systém SMS info, tak sms zprávou.

V době odstávky bude zajištěno náhradní zásobování přistavenými voznicemi a mobilní cisternou. „Přesný popis uzávěry včetně dotčených ulic a rozmístění cisteren je uveden na webových stránkách www.1scv.cz“ doplnila Blaszczyková.

Po obnovení dodávek vody vodohospodáři upozorňují na možnost krátkodobého zakalení pitné vody a častého poklesu tlaku vody, což může být způsobeno následným odkalováním vodovodní sítě.

Chcete se i vy dozvědět včas o odstávce vody ve Vašem městě? Zaregistrujte se na www.1scv.cz

Oznámení zde

Bílá linka: