Úvod Média Tiskové zprávy

Den otevřených dveří na vodárenských zařízeních

14. březen 2017

Zajímá vás, jakým způsobem vodohospodáři upravují a čistí vodu, než se dostane do vašich domovů?

Rádi byste nahlédli do tajů úpravny pitných vod nebo čistíren odpadních vod? Nyní máte jedinečnou možnost. Při příležitosti Světového dne vody, pořádá společnost 1. SčV, a. s., tradičně dny otevřených dveří v různých vodárenských zařízeních.  Navštívit můžete úpravnu pitné vody v Příbrami – Kozičín nebo čistírny odpadních vod v Příbrami, Sedlčanech, Říčanech a v Českém Brodě.

„Prohlídky vodárenských zařízení mají stále větší ohlas. Oblíbily si je především školy, které je využívají jako doplněk k výuce. Návštěvníci se mohou seznámit jak s technologií úpravy pitné vody, tak i s čištěním odpadních vod, které nemalou měrou přispívá k ochraně životního prostředí a k zlepšování kvality povrchových vod,“ uvedla Kristina Blaszcyková,  tisková mluvčí 1. SčV, a. s.

Zdejší vodohospodáři organizují podobné dny otevřených dveří již několik let, a to ve spolupráci s místními samosprávami ve městech, kde se dotyčný provoz nachází. ČOV v Příbrami mohou občané navštívit v pondělí 20.3. V úterý 21. března se otevřou brány na ČOV v Českém Brodě a v Sedlčanech. O den později mohou zájemci navštívit ČOV Říčany. Do provozu úpravny pitné vody v Kozičíně mohou občané nahlédnout v pátek 24. března.

„Během prohlídek poskytnou návštěvníkům odborní pracovníci základní informace k technologiím, které daný provoz využívá. Exkurze začínají vždy v devět, deset, jedenáct a třináct hodin. Není ale problém po domluvě dohodnout náhradní termín.“ doplnila Kristina Blaszczyková s tím, že větší skupiny nebo školní prohlídky je nutné předem ohlásit přímo u ní na telefonu 318 494 203.

Bílá linka:

Mobil: